top of page

Een nieuwe manier van leren...

Met VR Education  kunnen leerlingen een meeslepende reis maken door de rijke wereld van kunst en cultuur, zowel in VR als via het web. Hier kunnen ze kennis opdoen op een boeiende en gamification manier. En punten verdienen door interactieve vragen te beantwoorden bij kunstobjecten die op een audiovisuele manier worden gepresenteerd. VRED neemt je dag en nacht mee naar elk museum, en cultuureducatie wordt leuker en toegankelijker dan ooit tevoren.

Niet meer 1 x per jaar met de bus naar een museum, maar elke dag naar elk museum

Een school investeert éénmalig in een VRED VR-box met zes VR-brillen. Wanneer de VR-bril aangesloten is op het WiFi-netwerk ontvangt het de laatste update van de tentoonstellingen van alle musea. Klaar voor gebruik! De VR-brillen sluit je aan de laadstekkers in de VR-box, waarna de VR-box met één stekker aan het stroomnet wordt aangesloten. Daarnaast sluit de school per VR-bril een VRED-jaarabonnement af om leerlingen ongelimiteerd musea te laten bezoeken. Met één VR-box is het mogelijk om alle schoolklassen een bijzondere cultuureducatie beleving te laten ervaren.

​

​

Leerzame Beleving
Eenmaal gestart, is de vraag naar meer VR-musea groot. Scholen ontdekken de kracht van ‘leerzame belevingen’ middels museumVR-tours. Wekelijks komt er wel weer een virtueel museum of tentoonstelling bij. Het is mogelijk om in 5-dagen een klas van 30 leerlingen een thema als Hedendaagse Kunst uit te laten diepen.
Hoe?

Door het te beleven.

​

​

Met de hele klas tegelijkertijd naar het virtuele museum = Beleven is geloven

​

Museumgids VRED nodigt maximaal 28-leerlingen uit op het museumplein. Van daaruit gaan ze met ze allen naar één museum. In het museum leidt de gids ze rond en verteld per ruimte wat er te beleven is. Thuis kunnen de leerlingen inloggen om de meerkeuzevragen te beantwoorden. De schooldocent kan per leerling de voortgang bekijken. 
Docenten kunnen hun klas hiervoor aanmelden.

Content Management Systeem
ICC of CKV-docenten krijgen voor hun leerlingen inlog-codes die gekoppeld zijn aan één van de vier leerniveau’s (BO, MO, VO, WO) en één van de 26 talen. Doordat musea door het ministerie van OCW ingedeeld in vijf thema’s (Kunsthistorie, Natuurhistorie, Volkenkunde, Hedendaagse Kunst, Wetenschap) is het voor de docent eenvoudig om leerlingen meerdere musea met hetzelfde thema te laten bezoeken. Hierdoor leert de leerling met één VR-bezoek superveel over dat thema. De voortgang per leerling kan de docent in het CMS bekijken. Ook de leerlingen zien hun eigen voortgang.

Web of VR

Met een VMet een VR-bril wordt het bezoek aan het museum een audio-visuele, interactieve beleving. Maar ook zonder het pakket met de VR-bril, kan een abonnement worden afgesloten en online worden bekeken. 
Zie VREDunlimitedR-bril wordt het bezoek aan het museum een audio-visuele, interactieve beleving. Maar ook zonder het pakket met de VR-bril, kan een abonnement worden afgesloten en online worden bekeken. 
Zie VREDunlimited

>  Docenten overzien de voortgang van hun leerlingen

>  Onbeperkt musea’s met maar één abonnement          

>  Inlog gekoppeld aan leerniveau,  taalkeuze en land

>  Bij uit en inlog, ga je verder waar je gebleven bent

>  Inlogcode ook thuis te gebruiken

Pico-VRED copy.png

​

VRED nodigt schooldirecteuren uit om de toekomst van cultuureducatie te verkennen en samen te werken om leerlingen een vernieuwende leerervaring te bieden. Deze innovatieve benadering stelt musea in staat om hun collecties op een boeiende manier te presenteren en scholen om hun leerlingen toegang te geven tot grenzeloze educatieve mogelijkheden.

Samen kom je verder...

bottom of page